Erzincan yemekleri

Yazan: Unknown - 27 Temmuz 2013 Cumartesi | 01:15




YUMURTA PAÇASI








Malzemeler:4 adet yumurta
200 gr.kavuma
200 gr. tereyağı
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 tutam karabiber
Hamuru için;1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam pul biber
Yapılışı:Yoğurma kabının içine 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay bardağı ılık su alınır. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 200 gr. tereyağı kızdırılır. Yemeklik doğranan 1 adet kuru soğan tereyağında kavrulur. 1 adet kırmızı biber küçük küçük doğranıp pembeleşen soğanların üzerine eklenir. Diriliğini kaybedence 200 gr. kavurma ilave edilir, 1 tutam karabiber serpilir. Hamur unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açılır. Erişte gibi ince ince kesilir. 2 avuç erişte soğan ve biberle lezzetlenen kavurmaya eklenir. Hamurlar yumuşayana kadar biraz pişirilip üzerine 4 adet yumurta kırılır. Servis tabağına kırılmış tandır yufkaları alınır. Üzerine kavurmalı yumurta döşenir. 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağda 1 tutam pul biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.





Erzincan Çorbası

erzincancorbasi resim Erzincan Çorbası


Malzemeler:

- 10 bardak et suyu
- 250 gr. kıyma
- 1 avuç maydanoz yaprağı
- 3 diş sarımsak
- 2 soğan
- 2-3 bardak yoğurt
- 2 kaşık yağ
- 1/4 paket hazır erişte makarna
- 1 kaşık salça
- 2 kahve kaşığı kuru nane
- 1 kahve kaşığı kırmızı biber
- tuz, karabiber


 Hazırlanışı:
Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır. Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.


CİBİL FASULYE




Malzemeler:1 kilo taze fasulye

250 gram kıyma
1 adet soğan
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:Boyuna kesilen 1 kilogram taze fasulye düdüklü tencerede haşlanır. 1 adet soğan, 250 gram kıyma, 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçasıyla kavurulur. Düdüklü tencerede haşlanan fasulye suyu süzüldükten sonra diğer malzemelere eklenerek biraz daha kavurulur. 1’er tutam tuz, karabiber ve pul biber serptilen tencereye fırında malzemelerin kurumaması için biraz su eklenerek pişirilir. Fırında son kez pişirilecek yemeği fırın kabına aldıktan sonra, üzerine 5 adet yumurta kırılır. Üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber eklenen tepsi yumurtalar pişene kadar fırında tutulur.



0 yorum:

Yorum Gönder