Iğdır yemekleri

Yazan: Unknown - 16 Temmuz 2013 Salı | 23:06



YOĞURT ÇORBASI

Malzemeler: Yarım kg yoğurt Yarım kg ıspanak 1 demet maydanoz 1 çay bardağıpirinç Tuz
Yapılışı: Normal bir tencereye bir miktar su koyun kaynasın. Sonra içerisine yıkanmışpirinci ilave edin bir miktar kaynadıktan sonra daha önce yıkayıp küçük küçükdoğradığınız ıspanakları ve maydonozu ilave edin. Üzerine biraz daha su koyup karıştırın.Kaynamasına yakın tuzunu koyun. 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocağın üzerindeNindirdn ve sogumaya bırakın. Büyük bir tabakta yoğurdu iyice çırpın. Üzerinesoğumuş ıspanağı ilave edin ve iyice karıştırın. Çorba eğer katıysa biraz suve tuz koyup kıvamını yakalayın. afiyet olsun....


TAŞ KÖFTE :

Malzemeler: 1 kg parça et Yeteri kadar yağ 3 adet patates 1-2 adet domates 1 yemekkaşığı salça 1 baş kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı bulgur1 çay bardağı lepe (Nohutun kırılmışı) Yeteri kadar nane tuz kırmızıbiber vekarabiber
Yapılışı: Düz bir taşın üzerine eti koyup iyice ezin. Sonra etin içerisine istenirse soğanları ve lepeyi ezebilirsiniz. Eğer etin içine ezmezseniz eti taşın üzerinden alıp içine soğanı küçük küçük doğrayın. Soğanı katıp elinizle hepsini iyice yoğurun. Diğer tarafta normal bir tencereye yağı ve kıyıp ayırdığınız soğanları koyun ve hafif kavurun. Sonra domatesleri doğrayıp salçayı da sulandırarak ilave edin. Tencerenin yarısına kadar su koyun ve bir taşım kaynatın. Yoğurduğunuz eti elinizle normal büyüklükte yuvarlayın ve kaynayan suyun içine atın. Patatesleride dörde bölüp tencereye koyun yarım saat kadar pişmesini bekleyin. Çukur yemek tabaklarında servis yapın.

Yapılışı: Düz bir taşın üzerine eti koyup iyice ezin. Sonra etin içerisineistenirse soğanları ve lepeyi ezebilirsiniz. Eğer etin içine ezmezseniz eti taşınüzerinden alıp içine soğanı küçük küçük doğrayın. Soğanı katıp elinizlehepsini iyice yoğurun. Diğer tarafta normal bir tencereye yağı ve kıyıp ayırdığınızsoğanları koyun ve hafif kavurun. Sonra domatesleri doğrayıp salçayı da sulandırarakilave edin. Tencerenin yarısına kadar su koyun ve bir taşım kaynatın. Yoğurduğunuzeti elinizle normal büyüklükte yuvarlayın ve kaynayan suyun içine atın. Patatesleride dörde bölüp tencereye koyun yarım saat kadar pişmesini bekleyin. Çukur yemektabaklarında servis yapılır...

KEKLİK ETLİ PİLAV

Kendi avladığınız keklikten pişirirseniz inanın bu tada doyamayacaksınız
Malzemeler
250 gr pirinç
150 gr lepe
Orta büyüklükte bir adet keklik
125 gr tereyağı
Yeterince tuz


Hazırlanışı
Lepe üç saat önceden suda ıslatılır. Pirinç yağda kavrulur. Lepe haşlanarak süzülür, keklik eti ile birlikte kavrulan pirince ilave edilir. Yeterince sıcak su ve tuz dökülür. Kısık ateşte ağzı kapatılarak pişinceye kadar kaynatılır. Karıştırılarak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder