Kendi elimden

Yazan: Unknown - 30 Temmuz 2013 Salı | 14:35


DÜNYA MUTFAGIYLA YARIŞACAK HATAY YÖRESİNDEN KENDİMDE YAPINCA BİR BAŞKA GÜZEL OLUYOR....


 İÇLİ KÖFTE


Malzeme: hamuru için  ince bulgur irmik 1 yumurta tuz kara biber salça un

İç harcı: kıyma kuru sağan maydanoz tuz kara biber salça
 ince bulguru sıcak suyla  ıslatıyoruz. İçine biraz irmik yumurta ve baharatları koyuyoruz, salçayı da ekleyip unla beraber yoguruyoruz.
b
Bu işlemi köfte hamurumuz kıvamına gelene kadar devam ediyoruz.

İç harcını   pişiriyoruz,  daha sonra hamurumuzdan cevizden biraz iri parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz, içini açıyoruz iç malzememizi dolduruyoruz, daha sonra kapatıyoruz .Yaptığımız

 köfteleri suda haşlayabilecegimiz gibi kızarta bilirizde benim tercihim suda haşlamak tabi tamamen tercih.kaynayan suya biraz limon tuzu atmayı unutmayın böylece köfteleriniz dagılmayacaktır.afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder