LAZ BÖREĞİ
Hamuru için:
1 adet yumurta2 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvI yağYarım paket kabartma tozuAldığı kadar unAralarına sürmek için:2-3 çorba kaşığı tereyağıMuhallebi için:
1 litre süt5 adet yumurta1 su bardağı unBir tutam karabiber150 gram tereyağı1 paket vanilyaÜzerine:1 adet yumurta sarısıŞerbeti için:1 su bardağı toz şeker1 su bardağı suÖncelikle hamur için yumurta, süt, sıvı yağ ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Hamuru 14 eşit bezeye ayırın ve her birini baklava hamuru inceliğinde açın. Orta büyüklükte bir fırın tepsisine, açtığınız 7 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, kenarlardan taşacak şekilde üst üste yerleştirin. Muhallebi için sütü tencereye alın ve yumurta ekleyip, çırpın. Un ilave edip, çırpmaya devam edin. Karabiber ve tereyağı ekleyip, koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Ilındıktan sonra tepsideki yufkanın üzerine boşaltın. Kalan 7 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste tepsiye yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkayı üzerine kapatın. Üzerine fırça ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ilındıktan sonra tatlının üzerine gezdirin ve dilimleyerek servis yapın
ÇİMÇAR
.2 demet çimçar (ısırgan otu)
1 çay bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı pilavlık bulgur
1 çay bardağı su
1 adet domates
Tuz
Servis için:
Yoğurt
Ayıklayıp yıkadığınız ısırgan otunu kıyın. Acısının ve yakıcı tadının çıkması için çırpılmış un ve yoğurtlu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün yıkayın ve süzgeçten geçirin.
Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Isırgan otu, yıkanıp süzülmüş bulgur ve suyu ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye katın. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
MOTRELLA
Yarım kg taze fasulye
Yeteri kadar su1 demet taze soğan1 adet kıyılmış soğanYarım çay bardağı zeytinyağı1 su bardağı çekilmiş cevizTuz
Ayıklanmış, ortadan ikiye kırılmış taze fasulyeyi tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, haşlayın. Suyunu süzün ve içine iri kıyılmış taze soğan, soğan, zeytinyağı, ceviz ile tuz ekleyip, karıştırın. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder