Ana Sayfa » » ADIYAMAN YEMEKLERİ

ADIYAMAN YEMEKLERİ

Yazan: Unknown - 2 Ağustos 2013 Cuma | 16:08



BASALLA

Malzemeler
1 kg. kuzu kuşbaşı
su bardağı ince köftelik bulgur1 su bardağı nohut1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kuru soğan1 adet yumurta3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nar ekşisi1 yemek kaşığı nane1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz

YEMEK TARİFİ
bardak suyla bulguru ıslatın, 10 dakika bekletip yoğurun. Bulgur yumuşayınca unyumurta, pulbiber ve tuz ekleyin. Elinizi arada suya batırarak yumuşak bir bulgur hamuru tutun.Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparıp fıstık şekli verin. Tüm bulgurlu hamuru aynı şekilde yapıp, bir kenarda bekletin. Tencereye tereyağı, tavla zarı formunda doğranmış soğanı ve eti koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Nohut, biber salçası, pul biber, nane, karabiber, tuz ve 8 bardak su koyup, kısık ateşte 50 dakika pişirin. Kaynayan yemeğe nar ekşisi ve fıstık köfteleri atın. Yemeğin suyu azalmışsa sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika pişirdikten sonra da sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder