YÜKSÜK ÇORBASI
Adana yöresine ait oldukça lezzetli ve değişik bir yemektir.
5 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça(biber-domates salçası karışık)
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım çay bardağı limon suyu(ekşili olması gerekiyor)
YAPILIŞI:Tencereye 1 litre suyu koyun.kaynatın.mantıları,nohutu koyun.tuz atın.limon suyunu ekleyin.mantılar su yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.(su az olunca yüzeye çıkmaz tadına bakarsınız)tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağda salçayı kavurup çorbaya ekleyin.çorbaya nane serpip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.mutlaka deneyin.çoook lezzetli.afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder