Osmanlı mutfağından

Yazan: Unknown - 25 Eylül 2013 Çarşamba | 19:09




Bademli kek




Malzemeler: 
*3 yumurta *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya *2.5 su bardağı un üzeri için: *100-150 gram file badem Yapılışı: Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak, un ve kabartma tozunu mümkünse eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Çok koyu olmayacak şekilde kek hamurumuzu elde ettikten sonra orta boy bir fırın tepsisini yağlayarak hamuru boşaltın. Üzerine bademleri serperek 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.







Düğün çorbası






 Malzemeler
750 gr. kuzu gerdanı, 12 su bardağı su, 2 kaşık margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 
Terbiye için: 4 kaşık un, 4 kaşık süzme yoğurt, 1 adet yumurta, yarım limonun suyu.
TarifEti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün; suyunu bir kapta saklayın. Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın. 
Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Bir kapta un, suyu ve kaymağı alınmış yoğurt, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz. Sonra, etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynayınca ateşten alın. Bir tavada erittiğiniz margarin ve toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstünde gezdirip, sofraya getirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder