Özbek pilavı
300 gr sotelik kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy havuç
1 adet domates yada 1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
sıcak su1- Domatesi küp küp doğrayın. Havuçları rendenin ufak kısmında rendeleyin:
2- Tencereye yağı ve etleri koyun , orta ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
3- Etlerin üzerine havuç rendesini ve salçayı ilave edip kavurun.
4- Salça dağılınca 2 su bardağı pirinci ilave edip iyice karıştırın. Pirincin üzerine tuz, karabiber ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
5- Pişen pilavı ocaktan alın kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Karıştırarak servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder