Mantı

Yazan: Unknown - 4 Ekim 2013 Cuma | 16:39




Mantı





Malzemeler :
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ve su
İçeriği
1 kg Tokana mantısında 650 gr hamur ve 350 gr. harç kullanılmaktadır. Harç dana eti, soğan ve baharat karışımından elde edilir.  Mamullerimizde % 100 dana eti kullanılmakta olup kesinlikle başka bir katkı maddesi (soya, galeta unu vs.) kullanılmamaktadır.    
Mantı Tarifi İç malzemesi:
yarım kğ dan az kıyma
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Mantının Haşlama Suyu
1 su bardağı kadar soğuk su

Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı :
Derin bir kaba uygun miktardaki unu koyuyoruz ortasına havuzumuzu açıyoruz yavaş yavaş tuz ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz hamurun durumuna göre uygun miktardada yavaş yavaş su ilave etmeyi unutmuyoruz. Hamurun sert olmasına dikkat edelim Hamurumunu 2 eşit parçaya bölüp şimdilik dinlendirmeye alalım ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayalım. Karşılıklı uçları verev gelecek şekilde bohça gibi kapatıp kurumak üzere bir sofra örtüsünün üzerine bırakıyoruz.
İç malzeme için kıymamızı bir kaba bırakıyoruz soğanları ince ince doğruyor üzerine karabiber ve tuzumuzu ilave ediyoruz kıymamızla iyice yoğurup karıştırıyoruz.

Hamuru börek hamurundan biraz daha kalınca açıyoruz açılan hamuru eşit parçalar halinde kare kare kesiyoruz.. Hazırladığımız iç malzemesinden parmağımızın ucu ile alıyoruz ve kare lerin ortasına yerleştirip 4 ucunu birbirine denk gelecek şekilde katlıyoruz. Tüm kareler bittiğine göre bu kareleri sofra bezinin üzerine kuruması için bırakıp diğer hamura geçebiliriz. Artık pişirme işlemine geçebilirsiniz. 1 bardak kadar soğuk suyu tencereye koyup mantılarımızı kaşık kaşık pişirip alıncada üzerine yoğurdumuzu dökebiliriz Servise hazır afiyet  olsun

0 yorum:

Yorum Gönder