Perde pilavı

Yazan: Unknown - 3 Ekim 2013 Perşembe | 20:41





Perde pilavı

Malzemeler

4 adet tavuk budu
2 adet tavuk göğsü
4  su bardağı pirinç
½  margarin
2  yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr çiğ badem
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
 Yeni bahar
Hamuru
2 su bardağı un
2 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ,Tuz


Tavuk butları ve göğüsleri haşlanarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Tereyağı ve zeytinyağı bir tencereye alınır iyice yıkanmış pirinç içine konur ve şeffaflaşıncaya kadar kavurulur  üzerine suyu konur pilav pişirilir. Bademlerden azı ayrılır kalan dolma fıstığıyla beraber az yağda kavrulur, yıkanan kuş üzümü ile birlikte pişmekte olan pilava ilave edilir. Pişen pilav demlenmeye ve soğumaya bırakılır.

Un yumurta ve yağ ve yoğurtla poaça hamuru gibi bir hamur yapılır 10 dakika dinlendirilir hamurdan biraz üst kapak için ayrılır. Kalan hamur oklavayla 0,5 cm kalınlığında açılır tencere (Özel tenceresi fes şeklindedir) (Altı yuvarlak herhangi bir tencerede yapılır)margarinle katı olarak yağlanır üzerine bademler yapıştırılarak şekil verilerek süslenir.açılan hamur tencerenin her tarafını kaplayacak şekilde içine serilir. Parçalanan tavuk ve pilav içine doldurulur.üzerine kalan hamur açılarak kapatılır hiç hava almayacak şekilde hamurla kaplanır. 170 derecelik fırında 40 dakika kızartılır. Bir tepsiye ters çevrilerek çıkartılır.






0 yorum:

Yorum Gönder