Taş kadayıf

Yazan: Unknown - 10 Ekim 2013 Perşembe | 17:24





TAŞ KADAYIF

Hatay yöresine ait bir tatlıdır yapımı kolay olmakla beraber çok lezzetli bir tatlıdır.

Malzemeler:


2 su bardağı süt1.5 su bardağı un(kıvama göre artırılabilir)yapım paket kuru maya(mini tek kullanımlık paket)1 çay kaşığı tuz1çay kaşığı şekeriç malzemesi için :cevizkızartmak için: sıvı yağbulamak için: yumurtaşerbeti:2,5su bardağı su2,5 su bardağı şekerbirkaçdamla limon


hazırlanışı:

hamur malzemesini güzelce karıştırıp mayalanması için bekletiyoruz(krep kıvamında bir hamur olacak) mayalanan hamurdan minik yuvarlaklar döküp tek yönlü pişiriyoruz                                                          tüm hamuru pişirdikten sonra gözenekli kısma bolca ceviz içi koyup kenarlarını elimizle bastırarak yapıştırıyoruzzaten çok kolay yapışıyor
minik poğaça şeklinde tatlılarımız kızarmaya hazır
çırpılmış yumurtaya bulayıp güzelce kızartıyoruz
kızarmış kadayıflarımızı önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbete batırıp bikaç dk bekletip servis tabağına alıyoruz

0 yorum:

Yorum Gönder