Ev yapımı tarhana

Yazan: Unknown - 10 Ekim 2013 Perşembe | 22:43

  • Kış aylarının vazgeçilmez çorbasıdır tarhana,annelerimizin şifa kaynağı demesinin elbette bir nedeni vardır.  Bende evde nasıl tarhana hazırlarsınız onun tarifini vereceğim. En güzel zaman ağustos eylül ayıdır tarhana yapımı için ,böylece daha iyi kuruyacaktır.hepimizi bir telaş sarar bu aylarda bir kış hazırlığı içine gireriz.turşular kurulur ,kuruluklar yapılır tarhanalar dökülür,ummalı bir çalışma içine gireriz.Herşeyden önemlisi kendi ellerimizle yaparak organik ve hijyende sağlarız içimize sine sine afiyetle yeriz.                                                                    Hiç şüphe yokki annelerimizden bize kalan en büyük mirastır bu tarifler.                       Başka bir ülke varmıdır ki böylesine meşakatli işleri kışın yemek için önceden hazırlasın .Yurdum kadını herşeyini böylesine düşlünür .İyiki kadınız iyiki varız......








    EV YAPIMI TARHANA



     Malzeme:

    1 kilo kuru soğanYarım kilo salçalık kırmızıbiberYarım kilo acı kırmızıbiber1 demet dereotu1 demet nane1 demet maydanoz4 diş sarımsak1 kilo domates1 kilo yoğurt8 kilo un                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
  • Yapılışı:



      
  • Domatesin çekirdek ayıklayın ve kabuklarını soyun.
    Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan geçirin.
    Soğanı da robottan geçirip pişirin, sarımsağı ezip soğana ekleyin.
    Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin. Ateşten aldıktan sonra 1 kilo yoğurdu karıştırarak ekleyin.
    Kıvamlı bir hamur haline gelene kadar un ekleyin.
    8 kilo kadar un katmanız gerekebilir.
    Hamur kıvamına gelince üstünü bir bezle örtün ve 2 gün mayalanmaya bırakın ama arada hamuru karıştırın.
    Mayalandıktan sonra parçalar halinde bir örtünün üzerine serin ve kurumaya bırakın.
    Tarhana kurudukça daha küçük parçalara bölün.
    Kıvamı uygun hale gelince robotta un haline getirin, birkaç gün gölgede bekleterek iyice neminin kurumasını bekleyin.
    Tamamen kuruduktan sonra kavanozlara doldurun.

0 yorum:

Yorum Gönder