TURŞU YAPIMI
Sonbahara girdiğimiz şu aylarda turşu zamanı gelmiştir artık.Henüz turşu kurmayanlar varsa elinizi çabuk tutun derim.Biz kurduk ve yemeğe bile başladık.Kış aylarındada yemeklerin yanında vazgeçilmezdir turşu.Başka ülkelerde varmı bilmem ama bunu ayrıca arştırıcam bizim ülkemiz için vazgeçilmezdir turşu.Bence patenti alınması gereken yiyecekler arasındadır.Turşuculara burdan duyurulur.Henüz böyle bir girişimde bulunmadılar sa hiç vakit kaybetmeden bu kültürümüzde elimizden alınmadan biran önce başvursunlar.
YAPILIŞI: İstediğiniz sebzeler alınır.Yıkanıp zevkinize göre doğranır. Eger ayarını tutturamıyorsanız hazır turşu suları var onla kurabilirsiniz.Kendiniz ayarlamak isterseniz bir kabın içine su iri turşuluk tuz birkaç tane limon tuzu kurucagınız kaba göre sirke,ben 5 litrelik kaba 1 su bardağı koyuyorum. Sebzelerimizi turşu kuracağımız kabın yarısına kadar dolduruyoruz.Daha sonra sarımsaklarımızı içine soyuk koyuyoruz.Daha sonra kalan zebzeleride yerleştırıyoruz.Zebzeleri koyduktan sonra hazırladığımız turşu suyunu ekliyoruz.Turşumuz yaklaşık 15 gün sonra yenmeye hazır olacaktır.Şimdiden afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder