Yeşil mercimekli bulgur pilavı

Yazan: Unknown - 29 Kasım 2013 Cuma | 11:04


YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI(MEYHANE PİLAVI)


Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su ( sıcak olacak )
  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek (önceden haşlanmış )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 çay kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
  • Bir tutam kuru nane
  • İsteğe bağlı salça 1 yemek kaşığı
  • Yeşil mercimekli bulgur pilavının yapılışı çok kolay ve pratiktir.
  • Yeşil mercimeği küçük bir tencereye koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Suyu üzerini 2 cm geçecek.
  • Genelde çok haşlayıp buzdolabı poşetine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.
  • Yemek yapmak için kısıtlı zamanınız varsa mutlaka tavsiye ederim.
  • Normal boyuttaki bir tencereye yağı koyup ısıtıyoruz ve tereyağı da eritiyoruz.
  • İsteğe bağlı salçayı koyup kavuruyoruz.
  • Salçasız da çok lezzetli olur.
  • Ama salçalı yemek damak tadınız varsa koyabilirsiniz.
  •  Sonrasında bulguru koyup karıştırıyoruz.
  • Yeşil mercimek ilave ediyoruz.
  • Sıcak suyu da koyduktan sonra tuz ve kuru nane ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Soğuk ayranla servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder