YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI(MEYHANE PİLAVI)
Malzemeler
- 4 su bardağı su ( sıcak olacak )
- Yarım çay bardağı yeşil mercimek (önceden haşlanmış )
- 4 çay kaşığı tuz ( tepeleme olmasın )
- İsteğe bağlı salça 1 yemek kaşığı
- Yeşil mercimekli bulgur pilavının yapılışı çok kolay ve pratiktir.
- Yeşil mercimeği küçük bir tencereye koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Suyu üzerini 2 cm geçecek.
- Genelde çok haşlayıp buzdolabı poşetine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.
- Yemek yapmak için kısıtlı zamanınız varsa mutlaka tavsiye ederim.
- Normal boyuttaki bir tencereye yağı koyup ısıtıyoruz ve tereyağı da eritiyoruz.
- İsteğe bağlı salçayı koyup kavuruyoruz.
- Salçasız da çok lezzetli olur.
- Ama salçalı yemek damak tadınız varsa koyabilirsiniz.
- Sonrasında bulguru koyup karıştırıyoruz.
- Yeşil mercimek ilave ediyoruz.
- Sıcak suyu da koyduktan sonra tuz ve kuru nane ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğuk ayranla servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder