MENGEN PİLAVI
Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam toz şeker
Karabiber, Tuz
Yemeğin Tarifi Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
Abant kebabı
Abant kebabı malzemeleri2 bostan patlıcan 200gr yağsız kuşbaşı dana eti 1 soğan 5 kültür mantarı 2 çarliston biber 1 domates 1 çay kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar için peyniri kızartmakAyçiçeği yağı
Abant kebabı: Bu özel kebabı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Patlıcanları uzunlamasına ikiye kesip içlerini oyarak çıkartın. Tuz ile ovarak 10 dakika bekletin. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kadar kavurun. Salça ekleyin. Et, doğranmış biber, mantar ve domatesleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder