KEDİ DİLLİ TİRAMİSU
Malzemeler;
*15-16 adet kedidili bisküvi. ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su.
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1.Önce, boton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
2.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
3. Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
4.Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
5.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
6.Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatın.
7.Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.8.Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin. Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder