Patatesli Lüfer Fileto Malzemeler:
* 8 adet lüfer
* 4 adet patates* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet limon suyu
* maydanoz
* karabiber
* tuz
Patatesli Lüfer Fileto Yapılışı:
2. Haşlanıp halka şeklinde doğranan patatesler balık kızartılan tavada tereyağında kızartılır.
3. Servis tabağına önce kızarmış patatesler yayılır. Üzerine limon suyu ve maydanoz serpiştirilir. Kızartılan lüferler yerleştirilir.
1. Lüfer filetoları tuzlanıp, biberlenir ve unlanır. Tavada eritilen tereyağında kızartılır. Sıcak olarak muhafaza edilir.
4. Kalan maydanoz üzerine konulup sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder