Muhallebili kadayıf

Yazan: Unknown - 14 Ekim 2013 Pazartesi | 18:12

Kurban bayramına sayılı saatler kala sizlerde benim gibi tatlı yapımı için geç kaldıysanız, yapımı oldukça kolay aynı zamanda oldukça lezzetli ve oldukça da hafif bir tatlı tarifi sizlere. Emininki misafirleriniz tadına doyamayacak,tabiki geç kalınmış bir tatlı olduğunu kimse anlamayacak.


MUHALLEBİLİ KADAYIF



MALZEMELER:


250 Gr. Tel Kadayıf

  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Yemek Kasığı Şeker
  • 1/2 Su Bardağı Ufalanmış Ceviz
  • Muhallebisi İçin;
  • 1 Lt. Süt
  • 5 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Paket Kremşanti                                                                                                                                               
Muhallebili Tel Kadayıf  Hazırlanışı :Tel kadayıflar tavada çıtır çıtır olup, biraz renk değiştirene kadar kavrulur
Sonra şeker ve tereyağı eklenerek biraz daha kavrulur.
Un, şeker, süt karıştırılıp, muhallebi kıvamında pişirilir.
Biraz ılıyınca toz kremşanti eklenir ve güzelce çırpılır.
Muhallebinin soğuması  beklenir.
Borcama önce, kavrulmuş tel kadayıfın yarısı dökülür.
Sonra muhallebi, sonra da geriye kalan tel kadayıf dökülür.
Buzdolabında biraz bekletilip servis edilir.
.

 

0 yorum:

Yorum Gönder