MUHALLEBİLİ KADAYIF
250 Gr. Tel Kadayıf
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 3 Yemek Kasığı Şeker
- 1/2 Su Bardağı Ufalanmış Ceviz
- Muhallebisi İçin;
- 1 Lt. Süt
- 5 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Paket Kremşanti
Sonra şeker ve tereyağı eklenerek biraz daha kavrulur.
Un, şeker, süt karıştırılıp, muhallebi kıvamında pişirilir.
Biraz ılıyınca toz kremşanti eklenir ve güzelce çırpılır.
Muhallebinin soğuması beklenir.
Borcama önce, kavrulmuş tel kadayıfın yarısı dökülür.
Sonra muhallebi, sonra da geriye kalan tel kadayıf dökülür.
Buzdolabında biraz bekletilip servis edilir..
0 yorum:
Yorum Gönder